Cryptomarket – jak se v tom orientovat?

Co je kryptomarket a jak se liší od burzy? Proč se tradiční trhy vyhýbají práci s kryptoměnami? Jak koupit a uložit své první virtuální peníze? Zde je kompletní průvodce základů kryptomarketu.

Cryptomarket… co to vlastně ve skutečnosti je?

Cryptomarket je platforma, která svým uživatelům umožňuje obchodovat s kryptoměnami nebo digitálními penězi za jiný majetek, jako jsou bežné měny nebo jiné kryptoměny. Trh s kryptoměnami obvykle používá nákupní a prodejní šíření jako transakční poplatek nebo jednoduše účtuje za používání platformy.

Digitální směnárna může být stacionární nebo může existovat výhradně online. Stacionární trh směňuje tradiční peníze za digitální měny. Na druhé straně internetové trhy směňují digitální peníze.

Kryptomarkety jsou často registrovány mimo USA nebo Evropu, aby se vyhnuly předpisům a zdanění. Obchodují však v západních běžných měnách a mají účty v několika různých bankách, aby si usnadnili placení v různých měnách. Většina kryptomarketů může přijímat platby kreditními kartami, bankovními převody nebo jinou formou plateb výměnou za kryptoměny.

Tyto trhy obvykle posílají kryptoměny do osobních kryptopeněženek uživatelů. Některé mají také možnost převést digitální měny na anonymní předplacené karty, které lze použít k výběru peněz z jakéhokoli bankomatu, zatímco jiné kryptoměny jsou podporovány jinými fyzickými majetky, jako je například zlato.

Na co si dát při výběru kryptomarketu pozor?

Řekněme, že vás přesvědčil článek o vysoké návratnosti kryptoměn. Na co si dát pozor, než začnete investovat?

Pověst burzy – nejlepší způsob, jak zjistit recenze na burzu, je vyhledat názory jednotlivých uživatelů a odborných stránek. Můžete se také ptát na fórech jako je například Reddit.

Poplatky -většina trhů by měla mít nějaké informace o platbách na svých internetových stránkách. Než se k některému připojíte, ujistěte se, že rozumíte všemu o platbách vkladů, transakcí a výběrů. Poplatky se mohou drasticky lišit v závislosti na burze.

Platební metody – jaké platební metody jsou na tomto trhu k dispozici? Kreditní debetní? Převod? PayPal? Funguje tento převod s vašimi místními kartami? Pokud jsou možnosti omezené, použití této burzy může být složité. Pamatujte, že nákup kryptoměn pomocí kreditní karty vždy vyžaduje ověření identity a je spojen s prémiovou cenou, protože existuje větší riziko podvodu a vyšší transakční poplatky. Použití bankovního převodu však může trvat déle, protože banky jej potřebují zpracovat.

Požadavky na ověření – většina Bitcoinových transakčních platforem vyžaduje k nákupu nebo prodeji nějaký druh ověření identity. Některé burzy vám umožňují zachovat anonymitu. Ačkoli ověření může trvat až několik dní a zdá se zbytečné, chrání trh před podvodníky a praním špinavých peněz.

Zeměpisné omezení – některé uživatelsky dostupné funkce jsou použitelné pouze v některých zemích. Ujistěte se, že burza, ke kterou se chcete připojit, umožňuje plnou dostupnost ve vaší zemi.

Směnný kurz – různé směnárny mají různé kurzy. Rozdíly 10% a více nejsou neobvyklé.

Nákup, skladování a prodej kryptoměn

Začněme nákupem Bitcoinů – později je můžete vyměnit za jiné měny. Existují dva typy transakcí: běžné měny na crypto nebo crypto na běžné měny. Obojí lze provést přímo na burze.

Nejprve si musíte otevřít účet na tržní platformě. Dále ověříte svou identitu – je to vyžadováno kvůli zákonům proti praní špinavých peněz. Nabijete svůj účet měnou, kterou používáte, ale mějte na paměti, že musíte zkontrolovat, zda je obchodování přímo v této měně možné.

Neexistuje žádné pevné pravidlo, kdy byste měli nakupovat kryptoměny. Obvykle není dobrý nápad nakupovat, když je kryptoměna na vrcholu spekulační bubliny a když je trh „rozbitý”. Nejlepší čas může být, když je cena nízká, ale stabilní.

Dobřá tedy, koupili jste si žetony kryptoměny, ale kam byste je měli uložit? No, za prvé, pryč z trhu!

Neexistuje žádný skutečný důvod pro ukládání vaší kryptoměny na burze. Trhy s kryptoměnami mají dlouhou historii vloupání a bankrotů, nejznámějším případem je vyloupená burza Mt.Gox, která ze svých uživatelů vysála miliony dolarů.

Pokud ale neukládat na burze, tak kde by jste tedy měli ukládat svou kryptoměnu? Pravděpodobně byste měli uvažovat o online nebo mobilní peněžence (jako o jakékoli peněžence, která existuje na zařízení, které bude někdy připojeno k internetu), jako o „horké“ kryptopeněžence. Peníze vložené do tohoto typu peněženky jsou snadno dostupné, takže se vyplatí je použít k uložení části peněz, které budete používat na internetu nebo v offline světě.

Přestože je použití horkých peněženek pro transakce velmi snadné, má velkou nevýhodu – snadno se dají napadnout. Nedávné ransomwarové útoky a předchozí selhání velkých trhů by měly být dostatečným varováním pro nové uživatele.

I když byste do své horké peněženky neměli vkládat velké množství peněz, je stále důležité si peněženku zálohovat, aby jste se vyhnuli ztrátě peněz v důsledku chyby. Při použití vašeho soukromého klíče by nemělo být obtížné vrátit jakoukoli peněženku do předchozího stavu.

Když vložíte svou kryptoměnu na zařízení, které je zcela offline, nazývá se to chladná peněženka. Tyto peněženky jsou nejlepším řešením pro lidi, kteří chtějí naprosto nejbezpečnější způsob ukládání svých elektronických peněz. Chladné peněženky jsou také nejvhodnější pro dlouhodobé investory, kteří nebudou potřebovat přístup ke své kryptoměně měsíce nebo dokonce roky.

Chladné peněženky nejsou v bezpečí před každou jednotlivou hrozbou, ale pokud budete postupovat podle pokynů a přijmete vhodná opatření, jsou výrazně minimalizovány. Vzhledem k tomu, jak populární se kryptoměny v posledních letech staly, není překvapením, že si získaly pozornost i pravidelných zlodějů. Chladná peněženka je proto mnohem bezpečnější variantou.

And now you know the difference between stock market exchange and cryptocurrency markets, and why we won’t be seeing a merge between the two too soon. You also know how to pick the best cryptomarket, as well as the basis for obtaining and storing cryptocurrency tokens. It’s time to do your own research – as we said before, investing on the market requires some knowledge and quickly shots down people, who approach it too nonchalantly.

Nyní víte, jaký je rozdíl mezi burzou cenných papírů a trhu s kryptoměnami a proč se v brzké době nedočkáme sloučení těchto dvou trhů. Víte také, jak vybrat nejlepší kryptomarket a také znáte základy pro získávání a ukládání tokenů kryptoměn. Je čas udělat si vlastní průzkum – jak jsme již řekli, investování na trhu vyžaduje určité znalosti a rychle, kterí k tomu přistupují na lehkou váhu se mohou velmi rychle spálit.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *